2015 – heden
Als cultureel ondernemer werk ik binnen verschillende teams als concept
/experience designer aan projecten voor bijvoorbeeld ‘Royal Asscher’ en ‘the
European Space Agency’. Daarnaast initieer ik zelf projecten zoals Iconic Energy Storage, 100 Opheto en het in 2023 van start gaande project Farm to Crafts: Een onderzoek naar de mogelijkheden tot het reactiveren van de levensvatbaarheid van kleinschalige landbouw van lokale grondstoffen op Curaçao, bedoeld voor de ontwikkeling van materialen en ambachten.

2016 – heden
No-made – Co-founder en ontwerper. Onder het label no-made werken Linde Freya Tangelder en ik, samen aan het creëren van objecten die onze interesse in materialen en culturele dialoog combineren. Wij ontwerpen ‘high-end’ product series voor derden zoals de coffee series voor Cor Unum in ’s-Hertogenbosch en de Kumos voor het Duitse merk Pulpo Products.

2015 – heden
CIRCO – external designer en trainer. CIRCO activeert ondernemers en creatieve professionals om producten, diensten en businessmodellen te (her)ontwerpen om vervolgens circulair te ondernemen. Sinds de opzet van CIRCO in 2015 ben ik betrokken als trainer en external designer. In Rio de Janeiro, waar ik bijna vier jaar heb gewoond, werkte ik aan het opzetten van de eerste internationale CIRCO Hub met lokale partner Casa FIRJAN. Ik was verantwoordelijk voor het uitrollen van de strategie en het
trainen van 18 Braziliaanse trainers in de CIRCO Circular Design Methodology.

2015 – 2018
studio KLUS – Co-founder en ontwerper. Samen met drie collega’s waarmee ik succesvol had samengewerkt aan verschillende projecten voor studio Droog begon ik studio KLUS: Door onze combinatie van disciplines (architectuur, interieur- product- en fashion design) kijken we zowel conceptueel als technisch naar een project en weten we ideeën op verschillende schalen tastbaar te maken. Studio klus creëert gedurfde ruimtelijke interventies en ervaringen die de manier waarop mensen zich gedragen in een context, of het nu een evenement, een ruimte of de stad is, uitdagen.

2013 – 2014
Studio Droog – Bij studio Droog werkte ik samen met andere ontwerpers en onder leiding van Renny Ramakers aan onder andere projecten voor het Rijksmuseum en het
Van Gogh museum.

Information courtesy of Cleo de Brabander – www.linkedin.com/in/cleomaxime.