Het Instituto Buena Bista (IBB) is trots om aan te kondigen dat er aanstaande vrijdag 14 december een grote expositie opent. Hierbij zal een rijke variatie aan kunstwerken van zowel locale als internationale gastkunstenaars getoond worden, maar ook de recente resultaten van onze studenten zullen worden geëxposeerd en als klap op de vuurpijl zal er nog een heel bijzondere tentoonstelling te zien zijn van de heer Jesus Toppenberg.

Expositie de heer Jesus Toppenberg (Curacao, 1942)
De heer Jesus Toppenberg (ook vermeld in de recente publicatie Curaçao Classics) is een lang geziene gast bij Klinika Capriles. De in Muizenberg woonachtige Toppenberg tekent, schildert en beeldhouwt al zijn hele leven. Zijn houtsnijwerk is van een exceptionele klasse, waarbij hij onderwerpen en personages uit de dagelijkse omgeving virtuoos in een heel eigen stijl weergeeft. Andrew Jones en Papa Goddet zijn enkele bekende beelden van hem, maar een uitgebreide zwart-witte kamasutra serie in hout behoort ook tot het rijke oeuvre als ook minutieus opgebouwde modelschepen uit vele tijdperken. Het IBB is gelokaliseerd op het terrein van Klinika Capriles en focust zich op jonge contemporaine kunst en educatie, maar deze werken van de op leeftijd zijnde Toppenberg zijn tijdloos en jong van geest. Daarom is IBB zeer trots om een groot overzicht van Toppenberg’s oeuvre te exposeren. Vrijdagavond zal zijn werk toegelicht worden door David Bade.

Artist in Residence Erik Habets
Erik Habets (1978, Heerlen, Nederland) is niet onbekend voor ons hier op het IBB. Hij heeft eerder op het IBB in 2010 les gegeven als invaller en heeft ook deelgenomen aan ArteSwa projecten. Nu verbleef hij voor vier maanden op Curaçao in het Mondriaanfonds residenceprogramma van het IBB. Habets werk bestaat uit grote sculpturen, tekeningen, animatiefilms en installaties. De kunst van Erik Habets is een weerspiegeling van zijn eigen omgeving; het is een projectie van de wereld zoals hij die ziet en vaak is die visie vol van humor. Erik zal op deze avond zijn op Curaçao ontstane productie tonen en ook een grote permanente installatie van beelden gemaakt met de studenten van IBB en patiënten van Capriles onthullen. Deze installatie is onderdeel van een project voor een beeldenpark op het terrein van Capriles en een permanent zichtbaar resultaat van de bijzondere samenwerking tussen het IBB en Klinika Capriles. Eveneens zal hij zijn werk toelichten d.m.v. een lezing.

Behalve de werken van de heer Jesus Toppenberg en Erik Habets zullen ook werken van onze studenten te zien zijn vanuit hun recente workshops met Tirzo Martha, Holly Bynoe (IPS kunstenaar in residentie uit St Vincent) en ook vanuit het meest recente seminar van de Curaçaose Ailsa Anastasia. Iedereen, jong en oud is welkom op deze veelzijdige en vindingrijke avond. We rekenen op uw aanwezigheid!

Voor meer informatie over het IBB of vragen m.b.t. het expositie avond kunt u contact nemen met Crystal Boomgaart via e-mail crystal@instutobuenabista.com of telefonisch op +59997363605 of +59995202213