De Firma Kooijman bestond het afgelopen jaar 70 jaar en heeft samen met het IBB de handen in elkaar geslagen om een scholenproject samen te stellen voor jongeren in het middelbaar onderwijs. Het IBB is een platvorm voor hedendaagse kunst op Curacao waar tevens talentvolle jongeren op creatief gebied een vooropleiding krijgen om verder te gaan studeren in een van de vele richtingen van de kunsten. Kooijman is bekend en maakt door dit project nog eens duidelijk zich in te willen zetten voor de ontwikkeling van de jeugd en creativiteit van Curacao.

Het scholenproject is in oktober 2009 van start gegaan waarbij lespakketten zijn afgeleverd bij de CAV docenten van de 6 deelnemende scholen: Marnix College Cas Cora, Dr. Albert Schweitzer Salinja, Dr. Albert Schweitzer Parera, Ancilla Domini, Stella Maris en Vespucci College.
Deze lespakketten zijn verdeeld in twee lesprogramma’s, een lespakket van David Bade (Ruimtelijk DNA Portret) en een pakket van Tirzo Martha (Favoriet Ruimtelijk Object). Beide kunstenaars zijn docenten aan het IBB en hebben deze lessen serie voor Kooyman ontwikkeld. De leerlingen zowel als de betrokken CAV docenten zijn vol enthousiasme met het materiaal aan de slag gegaan, hetgeen veel verrassende objecten heeft opgeleverd.


Het IBB organiseert op zaterdag 23 januari a.s. een gezamenlijke presentatie. Alle werken van de leerlingen zullen tentoongesteld worden bij het IBB aan de Ruijterkade 58, waarna een officiële jury de werken zal bekijken en beoordelen op kwaliteit, originaliteit en beeldend vermogen. Hierop zal een prijsuitreiking volgen waarbij de leerlingen mooie prijzen kunnen winnen, beschikbaar gesteld door de firma Kooyman.

De jury bestaat uit : Tirzo Martha (beeldend kunstenaar en IBB medeoprichter), Phyllis Hernandez (radio Top FM) en Maartje Folkeringa (beeldend kunstenaar).

Wij nodigen iedereen van harte uit om bij deze prijsuitreiking aanwezig te zijn op zaterdag 23 januari a.s. van 11.00 uur tot 13.30 uur

Plaats en tijd: zaterdag 23 januari a.s vanaf 11.00 uur
Meer informatie:
info@institutobuenabista.com | kantoor: +5999 461 3394
www.institutobuenabista.com